Cara Tukar Jumlah Pengeluaran i-Sinar Guna i-Akaun KWSP

Cara Tukar Jumlah Pengeluaran i-Sinar Guna i-Akaun KWSP

January 6, 2021 2 By Admin

Cara Nak Tukar Jumlah Pengeluaran i-Sinar Jika Tersilap Mohon, Wajib Ada i-Akaun KWSP

Ramai dikalangan ahli KWSP yang ingin mengeluarkan wang simpanan mereka daripada akaun 1 KWSP memandangkan kerajaan Malaysia telah memberi kebenaran terutamanya kepada individu yang terjejas dari segi pendapatan akibat penularan wabak Covid-19. Ada diantara mereka membuat permohonan i-Sinar ini untuk membayar hutang, atau jadikan modal dalam memulakan perniagaan. Untuk apa wang digunakan terpulang pada individu berkenaan.


Namun demikian, masih ramai yang hendak menukar jumlah atau amaun pengeluaran i-Sinar tetapi tidak tahu bagaimana caranya. Usah khuatir, kerana menerusi perkongsian daripada Puan Nur Rabiatul Fatien ada menunjukkan langkah-langkah dan cara yang mudah untuk anda menukar amaun tersebut tanpa perlu ke kiosk atau pejabat KWSP. Caranya mudah sahaja dengan berpandukan tangkap layar yang dikongsi olehnya yang kami kongsi semula di bawah ini.

Sila teliti satu persatu dan berhati-hati agar tidak terlepas pandang, diharapkan perkongsian maklumat ini memberi manfaat kepada anda semua.

Husband pergi KWSP Kuantan, nak tukar amount KWSP.. sebab silap tarik amount ..(hanya amount pilihan) so staff KWSP yang ajar buat macam ni.. Atien dah detail 1 per 1.. make sure kena isi betul-betul sebab bila kita dah submit dah tak boleh back semula..

First Google, taip www.kwsp dan tekan id n password (wajib ada I akaun) goodluck…

1.Klik yang jari tu tunjuk…

isinar kwsp

2. Klik iSinar

kwsp isinar

3. Make sure korang kena isi betul-betul.. details tu korang tulis sebab nak tukar amount..


kwsp isinar

4. Make sure no telefon korang betul.. phone no tu no telefon yang sama.. Jangan sesekali copy paste.. tulis no tu 1 per 1..faham tak?

Contoh taip 013456789 kali ke 2 taip juga 013456789.. jangan copy..

Sebab Atien copy dia reject.. so korang taip jela.. bukan susah pon.
*email @ phone call.. better Klik phone call (make sure fon korang ada di tangan 24hours okeyyy) tuggu kwsp call…

kwsp isinar

BACA JUGA: i-Sinar KWSP Pengeluaran Akaun 1

5. Ini contoh Atien buat.. korang boleh la nk tiru reason atien tu.. hehe lepas siap korang submit..

*mohon pilih kelayakan saya (jumlah awak nak keluarkan) kalau ada 9k taip lah 9000.

kwsp isinar

6. Ok bila dh submit.. akan keluar macam ni.. ok sekarang korang dah setle.. tunggu jela KWSP call @ email..

(mana korang klik sebelum ni.. kalau korang Klik email kwsp akan email, kalau korang Klik phone call kwsp akan call la.. camtu)

kwsp isinar

Semoga ada rezeki kita.. amin…

Sumber: FB Nur Rabiatul Fatien